Minimize
Träningar säsong 2016-2017

Kvällens skidskola 9.2.1017 blir som planerat i Vestersundsby kl 18.00, klassisk stil.


Träningar samtidigt för hs-gruppen.

Skidkul:

IF Brahe ordnar skidskola för juniorer födda 2010 eller tidigare samt för deras föräldrar fyra torsdagar med start 12.1 kl 18 vid Vestersundsby skidspår. Anmälan senast 8.1.2017 till ifbrahe@gmail.com (uppge namn och adress samt signum på barnet i anmälan, signum behövs för att barnen ska vara försäkrade under skidskolan)

12.1 klassiskt
19.1 klassiskt
26.1 skate
2.2 skate

Köldgräns -15. Om något tillfälle fryser bort så skjuter vi upp tillfället, totalt fyra tillfällen. Eventuella ändringar i schemat meddelas senast kl 16 samma dag på IF Brahes hemsida www.ifbrahe.fi och på IF Brahes facebook sida.

Avgift: 30€ (innehåller skipass (försäkring) 20€ som IF Brahe beställer åt alla anmälda). Avgiften betalas till IF Brahes konto FI03 5567 0740 0490 22 i samband med anmälan, sätt som meddelande deltagarens namn.

Medlemmar i IF Brahe är gratis om de har skipass.

I och med att barnet har ett skipass så är det också försäkrat på IF Brahes övriga träningar samt i eventuella skidtävlingar som barnet deltar i oberoende av arrangör.

BRAHES JUNIORTRÄNINGAR

Inför säsongen 2016-2017 har vi beslutat att dela in juniorerna i två grupper. Den ena gruppen heter Hopeasompa gruppen (Födda 2003-2005) och den andra heter Kultasompa gruppen (Födda 2002 eller tidigare).

Åt den som är födda 2006 eller senare ordnas träningar från hösten, Viktigast för de yngsta är att de rör på sej och har roligt under sommaren. Prova på olika idrottsformer, så kör vi igång till hösten!

Vi delar upp gruppen för att de skall vara så att alla kan få den träning de behöver och att träningen/farten är anpassad för just den gruppen. Om någon yngre deltar i en träning för den äldre gruppen så anpassas inte träningen för denna utan han/hon får hänga med så gått det går, naturligtvis även andra vägen. Vi försöker att grupperna har träningar på samma ställen och på samma tider, delar av träningarna kan också vara lika.

Vi kommer att lägga ut en lista på när, vad, hur och vem som har träningar på hemsidan under fliken ”träningar” samt på Facebook gruppen ”Brahes juniorträningar” som är en sluten grupp men de som vill vara med godkänns med i gruppen.

Föreningarna inom Norra ligan planerar att ordna gemensamma träningar för juniorer. Åt vilken ålder, vilken tid, typ och plats för träningarna är dock i detta skede ännu oklart. Högst troligen kommer det att komma en Facebooksida även för dessa träningar.

Eftersom läget kan ändra med var, när och hur vi har träningar så använder vi oss främst av Facebookgruppen och Wattsup grupper för informering. Den tränare som drar träningen meddelar på Wattsappen samma dag som det är träning, de aktiva bör dock meddela om de kommer på träningen senast 2h före träningen börjar.

Föräldrar till juniorerna, ni får gärna delta på träningarna om ni vill, om man inte vill/kan delta så går det även fint om man ”finns till under träningen”. Det kan finnas saker som vi tränare behöver hjälp med, samtidigt träffar man ju andra föräldrar.

Vi kommer att starta en wattsappgrupp för båda grupperna där det meddelas aktuella saker om träningar i realtid. T.ex om en träning byter plats, vem som kommer...

Informeringen är en viktig del av verksamheten och vi önskar därför att ni meddelar er e-postadress och telefonnummer till ifbrahe@gmail.com många har redan gjort det, tack för det.

Om det är något ni funderar på så går det alltid att ta kontakt per mail till ifbrahe@gmail.com så läser vi det då vi hinner.

Arbetet inom föreningen utförs på talko, det vill säga alla jobbar utan ersättning. Vi ber er därför även beakta denna sak när ni ställer krav på hur saker och ting fungerar.

Denna text har skickats som e-post åt de som är med på föreningens info e-post, har du inte fått detta? skriv då ett mail till ifbrahe(at)gmail.com . Samma sak skicka din telefonnummer och berätta vilket är du är född så sätter vi in dej i rätt wattsappgrupp

Skrivet av Ronnie Emet 3.5.2016

Förkortningar: KS står för Kultasompa (Äldre gruppen 2002 eller äldre)

HS står för Hopeasompa (Yngre gruppen 2003-2005), denna grupp börjar i juni